Dracula    One Loft Race       -       Dracula    One Loft Race       -       Dracula    One Loft Race      
top

Janssen porumbeii de diamant

            Pe majoritatea siturilor, de profil, din lume, troneaza acum articole despre porumbeii fratilor Janssen si despre sfarsitul legendei. Despre licitatia ce va urma sa aiba loc si despre suma uriasa care se va incasa din urma vanzarii porumbeilor. De neuitat si de comparat este licitatia regretabilului ”De Klak” care dupa moartea sa a lasat o multime de porumbei ce au fost licitati, fiind cea mai de succes licitatie de pana atunci, la care sa incasat cea mai mare suma de bani. Licitatia a fost publica, organizata de Ad. Schaerlaeckens. Toti porumbeii  defunctului Klak aveau sange Janssen.

            Janssenii au creat o familie de porumbei foarte omogena, rezistenta si capabila de mari performante. Selectia in randul acestor porumbei facandu-se cum nu se poate mai bine, nu sa lasat niciodata un factor extern sa decida directia pe care o va lua aceasta selectie. Totul a fost dirijat de mana acestor micuti magicieni in scopul de a construii o piramida cu o baza foarte solida. In anii de dupa al doilea razboi mondial ajungea sa iei un singur ou de la aceasta familie ca mai apoi sa ajungi campion. Cei ce iubesc lectura columbofila isi amintesc desigur nenumaratele calatorii ale lui Klak pe bicicleta spre micutul Arendonk ,cu sacii cu porumb, pentru a lua un pui, dar si de pretul unui mercedes nou nout platit de Teo Lenen pentru o singura femela. Cert este ca Janssenii stau la baza a peste 80% din familiile moderne de porumbei, de la viteza, demifond la fond.

401713_281829798572409_1984274555_n

Jonge Raket, 16 x 1 vinners !

            Acum mapamondul columbofil se asteapta la un asa zis ”Big Boom !!”. Nume celebre si cu foarte multi bani se vor arunca in lupta, doar pentru asi creste reputatia in lumea columbofila. Unii zic ca vom asista la cea mai mare suma platita vreodata pe 26 de porumbei si la cea mai mare suma platita vreodata pe vreoun porumbel. Altii estimeaza cu procentaje cati porumbei vor ramane in Europa si cati vor lua drumul Asiei. Majoritatea inghit in sec !

            Un lucru este clar, Koopman care este cotat pe piata ca fiind nr. 1 in vanzari de porumbei cu cele mai mari preturi si-a format colonia numai din porumbei cu sange Janssen. La fel si Verkerk, Eijerkamp, Venstra, vd Pasch, vd Merve… etc. Vor depasi cei 26 de porumbei marile recorduri ale acestor ”noi” columbofili?

            Asta se aude de pe intreg mapamondul, se citeste de pe situri si se discuta intre columbofilii care probabil nu au fost niciodata pe strada Scolii. Dar haideti sa intram in miezul problemei si sa vedem ce se discuta acolo, in Belgia, in inima columbofiliei.

395294_211684852253571_484141792_n

            Prieteni vechi, fosti colegi de club, vecini, chiar si unele rude ale fratilor raman inmarmuriti de adevaratul scop al ”inceputului – sfarsitului” acestei vechi dinastii – Janssen. Majoritatea spun despre un testament ascuns al fratilor, ceilalti spun despre o promisiune facuta unui prieten apropiat, Andree.

            Cert este ca Louis nu a inchis inca ochii si porumbeii sunt deja plecati. Plecati… de ce ? pentru ca din pacate primeaza un alt interes, banii si nu va ganditi ca banii pe porumbei sunt adevaratul mar al discordiei, adevaratul mar al discordiei sunt banii pe porumbei, nu va grabiti sa cautati o greseala de scriere, nu este niciuna, decat lecturati…

401403_228811300540926_305991907_n

            Adevarata valoare ce se cauta sunt PORUMBEI DE DIAMANT. Se stie ca fratii nu au avut niciodata incredre in banci si ca nu au trait niciunul o viata de huzur. Prima data cand Louis a cazut bolnav si a trebuit internat, ”nepotii” nu au gasit in banca decat o suma mica de bani, in ciuda asteptarilor lor. Au urmat apoi unele calcule si investigatii care au dus la urmatoarea concluzie: Janssenii au incasat anual cca un milion de euro (in banii actuali) din vanzarea de porumbei si asta din 1970 incoace. Suma nu este de mirare deoarece caietul lui Louis era mereu plin cu listele de asteptare pentru pui, uneori ramaneai pe lista peste un an si este de asemenea cunoscut faptul ca s-au platit averi pentru porumbeii maturi si zburati ai fratilor. Deoarece Louis a fost slefuitor de diamante, surse interioare casei Janssen zvonesc ca rand pe rand banii obtinuti din vanzarea porumbeilor erau investiti in diamante care erau puse foarte bine la pastrare, undeva in casa. Acum gurile rele soptesc ca porumbeii ar fi fost vanduti pe o suma fixa si nu pt. bani ci pt. a ajuta mai repede la sfarsitul ultimului Janssen pur. Dupa vointa fratilor casa ar fi trebuit sa ramana muzeu, loc de pelerinaj pentru iubitorii de mit si legenda. Oricum ma intreb: ”ce muzeu ar fi ala cu peretii demolati si pardoselele scoase in cautarea porumbeilor de diamant?”

 Casa Janssen

 

…spor la zbor !!!